Privacy Policy

Området

 Languedoc
 
Siden tidernes morgen har vi mennesker følt os tiltrukket af dette fantastiske område ved Middelhavet. Arkæologer har fundet masser af spædende rester fra tidligere tiders huleboere. Katharene flygtede op i utilgængelige ridderborge, for at være i sikkerhed for katolikkene. Romere, Franskmænd og Spanier har i århundrede kriget om herredømmet over det frugtbare område.
I dag kan man stadig føle historiens vingesus, når man besøger Languedoc, og med udgangspunkt i din feriebolig kan du besøge mangfoldige historiske såvel som moderne seværdigheder og attraktioner. Her er nogle anbefalinger, som vi selv har besøgt:

Carcassonne

Den store fæstning, som omkranser byen la Cité fra 1200 tallet er et must på din tur til Sydfrankrig! Hvis man ser bort fra alle souvenirbutikkerne er byen restaureret og fremstår ægte og originalt. Om sommeren arrangeres hvert år en musikfestival og overalt i borgen er der teaterforestillinger, koncerter og middelalderspil. Det er masser af restauranter med varierende kvalitet (vi anbefaler le Parc, som har to Michelin stjerner og en god frokost til prisen.)
 
Carcassonne er et "must" på din tur til Frankrike!
 
Fontfroide
 
I ly af fjeldet med det store kors på toppen byggede cisterciensermunkene dette fantastiske kloster, som kan besøges hver dag i sommerhalvåret. Klosteret blev i 1908 købt af en fransk familie, som har totalrenoveret stedet så det i dag fremstår i fin stand og bliver benyttet til bolig, museeum og koncertsal. Det er bestemt et besøg værd og vi anbefaler en på det kraftigste en guidet tur, da man kan besøge de "indre gemakker" og opleve hvordan munkene levede og havde sit daglige virke. Frokost på klosterets egen restaurant er populært, også blandt lokalbefolkningen, så book gerne bord!
 
Klosteret Fontfroide er vel verdt et besøk!
 
Chateau de Jau
 
For os er et besøg på Chateau de Jau en tradition hver sommer! Vinslottet har, en velbesøgt restaurant, som har serveret den samme 5 retters menu i alle de 34 år den har eksisteret. Sammen med de lokalt inspirerede retter serveres chateauets vine i rigelige mængder! Bordbestilling er vigtig!!! Besøg også gårdens kunstudstilling, hvor man hvert år præsenterer en ny kustner.
 
La Forteresse de Salses
 
Tre års belejring fra 1639 kostede Louis XIII 35.000 mænd, og efter at Spainierne forlod borgen opgav Vauban at rive den ned. Besøger man borgen i dag får man et godt indblik i hvordan soldaterne og ridderne levede under belejringen. Murerne i borgen er 15 meter tykke, og hele fæstningsværket er velbevaret den dag i dag.

Montségur

Montségur er et af Frankrigs ” grand site,” et anbefalt sted at besøge. Hvert år ankommer mellem 60 000 til 70 000 besøgende til borgen, som var af afgørende betydning for katarrene og den romerske kirke på 1200 tallet. De besøger også museet i den hyggelige, gamle landsby, Montségur.
 
Det er masser af mærkede stier og veje i charmerende kulturlandskab og i bjergene, hvor du kan vælge mellem kortere eller længere bjergture alt efter lyst og behov. Og selvfølgelig må du en tur op på borgen!

Rennes-le-Chateau

Den franske by Rennes-le-Château har været en af Europas mærkeligste turistattraktioner i årevis. Efter "Da Vinci-koden" er cikuset for alvor begyndt. Læs mere i denne artikel i Aftenposten.
 
 
Petit Chateau | Henrik Hertz Vej 13, 2920 Charlottenlund - Danmark | Tlf.: +45 3699 0668